I detta case

Förpackning
Koncept

CANVAC (ELON)

Effektfullt bildmanér när Canvac stöptes om i ny form.

Redan 2014 köpte Elon Group AB varumärket Canvac som då hade stort fokus på centraldammsugare och värmepumpar. Det tog några år innan man landat i en sortimentsstrategin som till slut blev en serie av produkter med målet att göra målgruppens inomhusklimat bättre.

Utmaning 
Elonbutikerna hade tappat tron på varumärket som allt för länge blivit styvmoderligt behandlat, och Elon Group bestämde sig för att ta ett krafttag för varumärket och produkterna och ta en tydlig position på marknaden. Think Happy Thoughts fick uppdraget att ta fram en ny varumärkesplattform, med en ny grafisk identitet, kommunikationskoncept och förpackningsdesign. 

Lösning 
Byrån genomförde nulägesanalys och strategiarbete enligt en väl inarbetad modell, genomförde workshops med marknadsansvariga och butiksrepresentanter för att finna en plattform som alla kunde ställa sig bakom. Därefter presenterades förslag på kreativa vägval och lösningar som skulle kunna ta varumärket till den position man beslutat i strategin. Uppdragsgivare gav feedback och sedan sitt godkännande till lösningen. Allt sammanfattades i en grafisk guideline som förutom ny logotyp, tagline, typsnitt och fotomanér även innehöll tone-of-voice för texter och designmall för förpackningsdesign.

Resultat 
Den nya varumärkesplattformen mottogs av återförsäljarna med stor entusiasm och produkterna har återigen tagit plats på butiksgolvet och i säljarnas medvetande vid kunddialogen. Detta var det viktigaste målet med hela varumärkesplattformen. Att försäljningen sedan kommit igång på allvar efter relanseringen gav såklart glädje i alla led.

humidifier-canvac
fan2-canvac
airpurifier-canvac

Addera färg till en blek bransch

Samtliga produktkategorier fick en egen färgsättning med tillhörande mönster. Dels för att differentiera produkterna sinsemellan, dels för att ta för sig i butik där konkurrenterna är näst intill omöjliga att särskilja.

bigpic-canvac
icon-cold-canvac
icon-blue-canvac
colors-canvac
guideline-canvac
fan-canvac
humidifier2-canvac
illustration-canvac

Se fler case

Think Happy Thoughts AB

Olaigatan 21, SE-703 61

Örebro, Sweden

+46 (0) 19 125 250

info@thinkhappythoughts.se

@thinkht

Integritetspolicy

Insikter och inspiration direkt i din mail. Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

info@thinkhappythoughts.se