Så mycket.
Så nära.

I detta case

Design
Produktion
Butiksmaterial

ELECTROLUX SHOP

Kreativ lösning och helt ny kommunikationsplattform för Electrolux Shop

Utmaning
Electrolux Shop är Sveriges äldsta vitvarukedja med cirka 80 försäljningsställen över hela landet. Ofta finns de som en del i en större butik. När vi påbörjade vårt samarbete hade de varit ”Electrolux Butiken” i över 30 år och det var dags för ett rejält nytag. Nu var Electrolux Shop redo för en ny kommunikationsplattform!

Lösning
Arbetet började vi med en djupdykning och en grundlig analys följt av en varumärkes- och kommunikationsstrategi för det som snart skulle bli ”Electrolux Shop”. Via en segmentering av marknaden landade vi i att Electrolux Shop framför allt skulle finnas för människor som bor i mindre tätorter och som sätter ett högt värde i att handla från någon de litar på och därmed relationen med den lokala butiken. Det faktum att butikerna i omkring 90 % av fallen låg som en del i en större butik gav oss idén om ”shop” eftersom det ju var en slags ”shop in shop” det handlade om.

Resultat
En helt ny grafisk profil och kommunikationsplattform implementerades hos Electrolux Shop-kedjan. En guide för att lyckas i vardagen i form av en koncepthandbok satte fokus på att genomföra kampanjaktiviteter och skylta butiker för ökad försäljning. Arbetet resulterade även i ny webbplattform och den starkt försäljningsdrivande DR-tidningen som vi löpande producerar efter lagd strategi. Butikerna får förstärkning i POS-material som vi tar fram till varje DR-tidning och kampanjbilder för sociala medier.

2018 tog vi nästa steg och förnyade DR-tidningen och gav den ökad och tydlig kundnytta med lättöverskådliga kampanjerbjudanden.

DR-tidning för Electrolux Shop
Trottoarskylt för Electrolux Shop
Poster för Electrolux Shop

Think Happy Thoughts AB

Olaigatan 21, SE-703 61

Örebro, Sweden

+46 (0) 19 125 250

info@thinkhappythoughts.se

@thinkht

Integritetspolicy

Insikter och inspiration direkt i din mail. Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

info@thinkhappythoughts.se