Fogfri SEM för Eradur

I detta case

Google Display
SEM

ERADUR

Digital marknadsföring inom B2B - Så gick Eradur från digital rookie till sömlös leadsgenerering

Eradur är en svensk tillverkare av härdplastbeläggningar för fogfria golv, väggar och tak. Det är speciellt efterfrågat i utsatta miljöer, verksamheter med tung belastning, högt slitage eller tuffa kemikalier, men också för den som söker ett lättstädat och hygieniskt golv. Företaget är idag aktivt i Sverige, Danmark,  Polen och Åland.

Utmaning 
Eradur har historiskt aldrig haft en stark digital närvaro, trots att det idag är nästintill ett krav, oavsett bransch, i och med målgruppers förväntan på just det. Eradur har arbetat traditionellt med B2B-försäljning och nykundsbearbetning genom direktkontakt med kunder och entreprenörer. Men hur ska man på ett mer effektivt sätt nå fram till de faktiska beslutsfattarna och hur förkortar vi säljcykeln och kapar mellanhänder? Eradur hade provat sig fram med digital marknadsföring, med blygsamma resultat. Det var tills att vi på Think Happy Thoughts kom in i bilden.

Lösning 
Härdplastbeläggningar – ingenting man direkt köper online tänker du? Helt rätt. Hur kan man då arbeta med digital marknadsföring för att bygga närvaro, öka varumärkeskännedom och ändå driva försäljning? Tillsammans med oss blev fokus att fånga in de som aktivt söker efter branschrelaterade termer och att nå de verkliga beslutsfattarna. Det möjliggjordes genom sökords- och konkurrentanalys för uppsättning av Google och Microsoft sökannonsering. Genom kontinuerlig optimering i Eradurs annonskonton kunde vi dessutom hela tiden höja ROI.

Resultat
Tidigare behövde Eradur bearbeta entreprenörer som i sin tur suttit på kontakten in i olika projekt. Idag är det tvärtom. Annonseringen har möjliggjort direktkontakt med de projektansvariga som nu själva kommer med förfrågningar. Med andra ord, beslutsfattarna kommer själva till Eradur med förfrågningar som säljorganisationen nu kan förvalta för att skapa affärer.

Efter framgångsrika resultat för Eradur i Sverige beger vi oss nu vidare mot danska och polska marknaden. Häng med, ni också!

Lyssna inte på oss, lyssna på våra resultat. Sedan starten av vårt samarbete med Eradur har vi uppnått följande:

185%

ökad trafik

18%

ökad konverteringsgrad

160%

ökat antal konverteringar

Think Happy Thoughts AB

Olaigatan 21, SE-703 61

Örebro, Sweden

+46 (0) 19 125 250

info@thinkhappythoughts.se

@thinkht

Integritetspolicy

Insikter och inspiration direkt i din mail. Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

info@thinkhappythoughts.se