I detta case

Kommunikationskoncept

ENVIVO

Bakgrund
Envivo erbjuder en helhetslösning för företag som är i behov av att uppdatera och förnya sin arbetsplats. Genom att ta hand om och magasinera möbler ett företag inte längre har behov av, och sedan återanvända dessa hos någon annan, skapas ett nytt sätt att se på kontorsinredning som både är bättre för plånboken och planeten. En cirkulär idé där saker som inte behövs på ett ställe kommer till nytta för någon annan.

Strategi
Konceptet beskriver huvudstegen i Envivos process på ett förenklat sätt. Först görs en inventering av de befintliga möblerna, samtidigt som man definierar hur den nya arbetsplatsen ska se ut. Varje del i inredningen har ett värde som används i den nya utformningen. Arbetsplatsen återskapas sedan med återanvända eller nya möbler från Envivo. Här föddes huvudbudskapet:

ReThink. ReUse. ReFurnish.

I korthet att tänka om, omvärdera och möblera om. Det cirkulära kontoret är här för att stanna.

envivo_annonsPrintCMYK
envivo_billboard1-1

ReThink. ReFurnish. ReUse.

För att skapa en igenkänning, och samtidigt särskilja sig från konkurrenterna, introducerades en ny kommunikationssymbol – den gröna elefanten. Elefanten har sitt ursprung i kommunikations-konceptets grundidé ‘Maybe we can’t get you green elephants but most things we can do’ som anspelar på bredden av tjänster och den helhetslösning Envivo erbjuder. Samtidigt kan den ses som ”elefanten i rummet” där krånglig och dyr kontorsinredning inte ofta diskuteras, utan får bero. Även här är Envivos erbjudande lösningen på problemet. Den gröna färgen syftar förstås till det miljövänliga i lösningen och hållbarhet.

envivo_elefant
envivo_annonsDigitalt2
envivo_card2CMYK
envivo_billboard3CMYK

Think Happy Thoughts AB

Olaigatan 21, SE-703 61

Örebro, Sweden

+46 (0) 19 125 250

info@thinkhappythoughts.se

@thinkht

Integritetspolicy

Insikter och inspiration direkt i din mail. Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

info@thinkhappythoughts.se