I detta case

Tone of voice
Varumärke
Design
Digital brandbook

FLEX HRM

Designkonceptet Built by cells leder vägen för techbolaget Flex Applications.

Utmaning 
Flex Applications är ett svenskt techbolag som "hjälper arbetsgivare och medarbetare att jobba smidigt och smart med allt som rör HR, workforce management och lön". Efter 30 år i branschen behövde bolaget se över sitt varumärke och visuella identitet, för att bättre återspegla Flex Applications identitet som ett innovativt techbolag.

Lösning 
Formen tar avstamp i det nya designkonceptet Built by cells, med inspiration från Flex användargränssnitt. Ett generiskt och daterat formspråk ersattes med ett piggt och modernt manér som andades premium och utmanade branschkonventioner. Vi introducerade en ny tagline – ”Bringing order to busy bees”. Syftet var att dels lyfta användarna av HRM-systemet och hylla alla hårt arbetande arbetsmyror runt om i världen, som hjälper till att bygga företag starka. Dels förmedla att Flex är på användarnas sida, ser utmaningarna i deras vardag och strävar efter att lätta lite på den bördan – med hjälp av ett system präglat av tydlig struktur och användarvänligt gränssnitt. Ordning och reda, pengar på fredag, helt enkelt. 

Resultat 
Lotta Erdtman, CMO på Flex Applications:
– Efter ett långt och hårt arbete har vi nått fram till ett slutresultat som vi känner oss otroligt nöjda och stolta över. Flex Applications är ett framåtlutat bolag med en tydlig strävan att tänka nytt och modigt när det kommer till vår produktportfölj. Nu har vi sett till att detta också reflekteras i vår visuella identitet.

Citattecken

Tack Think Happy Thoughts för den fantastiska och genomarbetade grafiska profilen. Ni har väglett, lyssnat, ändrat, skruvat och stressat för att få till alla leveranser i tid och lyckats leverera allt med högsta kvalitet. 

Lotta Erdtman
CMO
Flex Applications

Built by cells

Vårt designkoncept blir en symbol för ordning och reda, och är inspirerat av vårt verktyg Flex HRM. En vardag bestående av rader, kolumner och inmatning av data. Detta präglar vårt sätt att formge, vilket märks bl.a. i vår användning av gridsystem, utseendet på vår logo och vårt mönster.

billboard1-flex
rollup-flex
pattern-flex
sign-flex
hoodie-flex
watch-flex
numbers-flex

Nyritad font för siffror

Siffrorna i fonten "Flex numbers" har tydliga släktskap med logotypen. Båda tar avstamp i designkonceptet "Built by cells".

dashboard-1920×1080-flex
icons1-1920×1080-flex
avatar-flex
Citattecken

Tack Think Happy Thoughts, ni fångade vår ambition framåt utan att förlora vår identitet! Snyggt och modernt - stort tack för proffsigt jobb!

Jane Lundgren Ericsson
Managing director
Flex Applications

SoMe-2-flex
SoMe-3-flex

Styr upp med digital brand book 

Med en digital guide får du bättre kontroll över ditt varumärke. Du kan styra behörighet med inlogg, tillgängliggöra material för nedladdning, presentera animation och film – men framför allt skapa en "source of thruth": Den är lätt att uppdatera och ger förvissning om att den mest aktuella versionen når alla mottagare samtidigt.

brandbook1-flex

Think Happy Thoughts AB

Olaigatan 21, SE-703 61

Örebro, Sweden

+46 (0) 19 125 250

info@thinkhappythoughts.se

@thinkht

Integritetspolicy

Insikter och inspiration direkt i din mail. Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

info@thinkhappythoughts.se